Pension 'Even Buiten'
Zandstraat 9, 4328LM
Burgh-Haamstede
T +31 (0)111 653 614

Aanbieding 3=2! Een extra dag genieten in Februari, Maart en Oktober.
Nederlandse taal
deutsche Sprache
English language
langue fran�aise

Er-Op-Uit in Burgh Haamstede & Schouwen-Duiveland

Wandel en fiets routes Oosterschelde, Oosterscheldekering en Neeltje Jans

Neeltje Jans - Delta Werken
Deltawerken Zeeland bezoeken? Neeltje Jans is als werkeiland een onderdeel van de Oosterscheldekering. Na het voltooien van de Deltawerken is er op Neeltje Jans (of oosterschelde dam) een informatie- en attractiepark geopend. In het informatiecentrum is een expositie over de Deltawerken te zien met (visuele) informatie.

Neeltje Jans is circa 285 hectare groot en ligt halverwege de Oosterscheldekering tussen Schouwen en Noord-Beveland, maar hoort niettemin bij de gemeente Veere op Walcheren. De naam Neeltje Jans is verkregen door een boot die op de zandplaat vastgelopen is en die ook die naam droeg, het is een oude volksbenaming voor de beschermgodin Nehalennia.Deltawerken bezoeken Deltawerken Zeeland Deltawerken Zeeland bezoeken

Het Waterpaviljoen  external link

De natuur in!
Zelf op pad is natuurlijk het allerleukste. Gelukkig is de omgeving van Zeeland prachtig om doorheen te wandelen, fietsen of rijden.

Duinwandelingen door de Zeeuwse duinen (Zeepeduinen), prachtige fietsroutes in Zeeland (langs dijken en waterkeringen). De route mogelijkheden zijn eindeloos door de natuur in Zeeland. Bekijk deze website eens voor enkele goede suggesties: www.route.nl  external link, of ga er lekker op uit zonder plan, mooie dingen kom je toch wel tegen in de omgeving van Burgh-Haamstede!

Watersnood museum
In het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk kan je kennisnemen van de Watersnoodramp in 1953 en de strijd tegen het water.

Om de dijkgaten te sluiten heeft men onder andere gebruik gemaakt van een aantal Phoenix-caissons. Grote betonnen bakken (62 x 20 x 18 breed) waarmee de grootste gaten werden gesloten.

In het laatste sluitingsgat bij Ouwerkerk liggen in de dijk vier van deze reusachtige caissons, als monument van de strijd tegen het water. In deze caissons, verbonden met ondergrondse gangen, is het Watersnoodmuseum gevestigd.Het Watersnoodmuseum Schouwen-Duiveland

Het Watersnoodmuseum  external link

Deltaroute: Beleef de Delta
Rijkswaterstaat en de ANWB nodigen je uit voor een leuk en interessant dagje uit: de 13 Deltawerken bezoeken. Pak de auto, stap op de fiets, maak een wandeling en bezoek een van de talloze uitjes of evenementen.

De watersnoodramp van 1953 zette grote delen van Zeeland, Noord-Brabant en Zuid-Holland onder water en kostte 1.836 mensen het leven. Om herhaling van een dergelijke ramp te voorkomen startte Rijkswaterstaat in 1954 met de bouw van Nederlands grootste verdedigingssysteem tegen hoogwater uit zee: De Deltawerken. Een gedurfde technische en innovatieve onderneming waar Nederland trots op mag zijn. Ingenieur Johan van Veen was verantwoordelijk voor het Deltaplan voor de eerste 6 Deltawerken. Later werd dit uitgebreid en in 1997 was het laatste bouwwerk van de in totaal 13 dammen en stormvloedkeringen gereed.

Beleef de Delta Route  external link
Pension 'Even Buiten'

Zandstraat 9
4328LM
Burgh-Haamstede, NL
T +31 (0)111 653 614

8.7
waardering Bed and Breakfast nl 8.7
9.0
Pension B&B waardering Zoover 9
9.3
Pension B&B waardering Booking 9.3
waardering tripadvisor 5⁄5